Dnešní téma: diety...
Hned na začátku říkám, nemá to cenu. Nejprve hladovíte, potom se vám oči stejně zatoulají k vašemu nejoblíbenějšímu mlsu. A ke všemu máte hlad, protože držíte nízkoenergetickou dietu (od některých "odborníků" často nevyváženou). Tak tedy "vyskočíte" z diety, zhřešíte a váš organismus si ihned začne ukládat tuk do zásoby. Tím nastává jo-jo efekt. Pak se opakují další a další diety, ale zhubnete již o něco méně, za to ale opět přiberete a to už o trochu více. Váha pomalu ale jistě stoupá. Místo toho, abyste byli útlouncí, řešíte obezitu.


Proto svoje kila neřešte dietami, ale změnou životního stylu a stravování.

A víte, co stojí zatím, že nemůžete žít stylem jako naši předkové? LENIVOST. Tehdy nebyla televize, internet, auta/MHD. Jídlo si nekupovali pěkně v supermarketech, ale sami pěstovali na polích. Převažovala manuální práce. Měli prostě daleko více pohybu, a proto si mohli dovolit vysoce energetickou a tučnou stravu.

Až se zase někdy naštvu a objevím další "zaručenou" dietu, tak vám ji klidně dopodrobna rozeberu. Tak jak jsem je rozebírala se svojí nutriční poradkyní. :)

Velké P.S.: V tomto článku mluvím o REDUKČNÍCH dietách. Diety, které vám naordinuje lékař samozřejmě dodržujte!!!